Roccat Ryos MK Pro – Test & Anmeldelse (2019)

Roccat Ryos MK Pro – Test & Anmeldelse (2019)

Bedømmelse

Roccat Ryos MK Pro er et ganske fint tastatur med et flot udseende og alsidig software, men det er en kende dyrt.

Fordele

 • Komfortabel taster og håndledsstøtte
 • Robust og omfattende software med mange muligheder
 • Attraktivt udseende og moderne belysning

Ulemper

 • Tasterne sidder for tæt, og det gør det svært at skrive
 • Det er svært at opsætte makroer på tastaturet
 • For dyrt i forhold til, hvad det kan
Forhandler Pris Information
1.449 DKK Se produkt

Hvorvidt Roccat Ryos MK Pro er noget for dig, handler i virkeligheden om, hvad du forventer af et gaming tastatur. Det er i stand til at levere en fænomenal oplevelse og ydeevne i forbindelse med alle genre inden for gaming. På trods af dette, kan det dog ikke matche nogle af sine konkurrenter, når det kommer til dagligdagsbrug som at skrive på tasturet.

Det er dog et fornuftigt valg til prisen, men for dig, der gerne vil have et tastatur, der giver en bedre balance mellem produktivitet og gaming, så er Roccat Ryos MK Pro næppe det rette valg. I et sådant tilfælde bør du i stedet vælge et tastatur som eksempelvis Corsair K70 eller Razer Ornata Chroma, da de er mere alsidige og kan bruges hele vejen rundt.

Roccat Ryos MK Pro

Design

Sammenlignet med nogle af de øvrige gaming tastaturer på markedet, så har Ryos MK Pro et temmelig afdæmpet design. Hele tastaturet er sort, mens tasterne har en blå baggrundsbelysning. Krop og taster har en blank sort farve, mens den resterende del af tastaturet har en mere matsort farve. Sammen skaber det et moderne og afdæmpet look.

Ryos MK Pro er desuden også en kende større end, hvad der reelt set er nødvendigt. Det måler nemlig 50,8 cm. x 23,3 cm., hvilket er en kende større end andre modeller fra eksempelvis SteelSeries, Razer eller Corsair. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at der er tale om et uhyre komfortabel tastatur, hvilket særligt understreges af håndledsstøtten.

Knapper

Med den matte overflade og de små fordybninger, så er tasterne ganske komfortabel at både skrive og spille på. Deres brug af Cherry MX Red-switches medfører, at det ikke er nødvendigt at trykke hårdt på tasterne og at de også laver meget lidt støj. Foretrækker du at mærke en større modstand, når du trykker ned, så skal du vælge et andet tastatur.

På trods af, at det er taster, der er ganske gode og rare at trykke på, så er det dog ikke helt så nem at være præcis, når du skriver. Det skyldes i høj grad, at Roccat har valgt at placere tasterne meget tæt sammen, og derfor er det også nemt at komme til at ramme den forkerte tast, hvis det skal gå stærkt – det kunne godt have været gennemtænkt lidt bedre.

Roccat Ryos MK Pro

Roccat har valgt at udstyre deres Ryos MK Pro med fem ekstra taster, der kan bruges til egne makroer. Det er et fint antal taster til dette formål for de fleste gamere. Dertil tilbyder tastaturet også hele fem indstillelige profiler. På MK Pro er Caps Lock udskiftet med en ekstra Shift-knap, hvilket er en kende sært og ikke en ændring, der just tilfører værdi.

I teorien er det en interessant idé med en ekstra Shift-knap, da du kan holde knappen nede og programmere en række knapper til at udføre kommandoer. Det er en funktion, der kan bruges i MMO-spil som f.eks. WoW. Problemet er dog, at der i forvejen er mere end nok taster til dette formål i form af de fem føromtalte ekstra knapper til egne makroer.

Hvad det betyder er, at hvis du leder efter et nyt tastatur, der både kan bruges til gaming og et produktivt tastatur i dagligdagen, så er det næppe Roccat Ryos MK Pro, du skal vælge. Hvis det udelukkende skal bruges til gaming, så er det dog værd at overveje, da funktionaliteten er glimrende, tasterne er gode og du har mulighed for at lave egne makroer.

Funktioner

Ryos MK Pro gør brug af et unikt stykke software, der gør det muligt for brugeren at ændre på både lys og funktion af hver enkelt knap. Det er ikke det nemmeste stykke software at bruge, men enhver vigtig funktion er dog at finde i softwaren. Det er også i dette stykke software, du kan programme og opbevare både makroer og op til fem profiler.

Med muligheden for at lave makroer på fem ekstra knapper, så får du muligheden for at lave et bredt spektrum af forskellige makroer, som selvfølgelig kan være forskellig fra profil til profil. Hvis det ikke er noget, du har erfaring med, så kan det være en relativt kompliceret proces at lave makroer på tastaturet, men det er dog rart, når de først er lavet.

Roccat Ryos MK Pro

Tastaturet tillader brugeren at lave nye makroer on-the-go, men det kræver, at du holder Function-knappen og F12-knappen nede, og de sidder ikke i nærheden af hinanden, hvorfor det kan være svært. Samtidig er der ikke langt mellem de enkelte knapper på tastaturet, hvilket kan gøre det svært ikke at ramme en forkert knap, når du skal ramme de to.

Når du først har lavet dine makroer, så kan du være sikker på, at de virker som de skal og at de kan gøre det nemmere at udføre komplicerede handler i flere typer spil – det inkluderer alt lige fra StarCraft II til Star Wars: The Old Republic eller World of Warcraft. Du kan selvfølgelig indstille og gøre brug af makroer i alle typer spil, du spiller på din PC.

Ydeevne

Efter at have indstillet tastaturet, så fungerer det rigtig godt, uanset hvilken type spil, du spiller. Det kan godt komme lidt som en overraskelse, da du ikke får det bedste førstehåndsindtryk, når du prøver at skrive på tastaturet. Det er ikke i alle spil, der er fordele ved muligheden for at programmere dine egne makroer, men det er dog kun i ganske få spil.

Roccat Ryos MK Pro

Tasterne på Roccat Ryos MK Pro er meget responsive og tastaturet leverer desuden mere end rigeligt støtte til dine håndled. Derfor er det også et tastatur, der er meget komfortabelt at bruge, uanset om du skal spille i 30 minutter eller 12 timer. Det er også derfor, at det faktisk er et tastatur, der bliver brugt af rigtig mange gamere i dagligdagen.

Det er et USB-tastaturer og mange USB-tastaturer har en tendens til at have en mindre overgangskapacitet end deres PS/2-kolleger. Det er dog muligt at trykke 10 taster ned på samme tid, uden at nogle af disse ikke registreres. Derfor er det ikke noget, du kan mærke til, når du bruger tastaturet – heller ikke selvom du spiller spil med hyppig tastetryk.

Konklusion

Her er ikke tale om et dårligt tastatur, men der er dog nogle aspekter af tastaturet, der er med til at trække ned på det samlede syn på det. Det er samtidig også en kende for dyrt i forhold til, hvad du kan få for den samme mængde penge hos nogle af de andre fabrikanter. Det gør sig blandt andet gældende for både Corsair, Razer såvel som SteelSeries.

Du bliver dog hurtigt fan af den komfortable støtte til dit håndled, som er monteret på den forreste del af tastaturet. Det har samtidig også et moderne udseende med flot belysning og et omfattende stykke software, hvor stort set alle aspekter af tastaturet kan indstilles. Det er dog ikke det bedste tastatur at skrive på, da tasterne sidder lidt for tæt.

Specifikationer:

 • Polling-rate: 1.000 Hz
 • Responstid: 1 ms
 • Programmerbare makroknapper 5 stk.
 • Programmerbare thumbsterknapper: 3 stk.
 • Switches: Cherry MX Blue
 • N-key Rollover: Over 10
Roccat Ryos MK Pro – Test & Anmeldelse (2019)
5 (100%) 1 bedømmelser