SteelSeries Arctis 7 – Test & Anmeldelse (2019)

SteelSeries Arctis 7 – Test & Anmeldelse (2019)

Bedømmelse

SteelSeries Arctis 7 sætter standarden for, hvad et trådløst gaming headset burde være: funktionelt, alsidigt og praktisk.

Fordele

  • Fantastisk lydoplevelse i både spil og musik
  • Komfortabel og justerbart fit
  • Fornuftige prissætning i forhold til kvalitet
  • Problemløs og alsidig trådløs forbindelse

Ulemper

  • Rette musikprofil tager lidt tid at finjustere
  • Kun kablet kompatibilitet med Xbox og Switch
  • Ikke trådløs kompatibilitet med telefoner
Forhandler Pris Information
1.199 DKK Se produkt
1.399 DKK Se produkt

Hvis du skal betale en relativt høj pris for et gaming headset, så skal det ikke blot have en fortrinlig lyd, men bør også være komfortabelt, være kompatibelt med så mange enheder som muligt og have et moderne udseende. SteelSeries Arctis 7 er ét af de få headsets, der klarer dette med kryds og slange – og endda til en helt og aldeles retfærdig pris.

Det er SteelSeries Arctis 7, der har sat standarden for, hvad et trådløst gaming headset bør byde på. SteelSeries har formået at skabe et headset, der er både funktionelt, alsidigt og praktisk. Derfor er du garanteret, at du får fuld valuta for den pris, du betaler for dette gaming headset. Og det er selvfølgelig også derfor, det er blevet så populært.

Design

Hvis du har et kendskab til SteelSeries Arctis 5, så vil du hurtigt observere, at udseendemæssigt minder de to headset meget om hinanden – de er faktisk nærmest identiske. Der er tale om et både slankt og sofistikeret headset, der byder på et elegant, strømlinet udseende såvel som en komfortabel, justerbar hovedbøjle, så størrelsen kan justeres.

I stedet for at skulle justere dit headset ved hjælp af stive forlængelige stænger på hver side af hovedet, så skal du blot justere på to velkrostropper. Det fleksible hovedbånd vil nemt tilpasse til både størrelse og form på dit hoved. Du er derfor garanteret, at Arctis 7 kan levere en fortrinlig komfort, der er flere niveauer over mange andre headsets.

SteelSeries Arctis 7

Udover dette, så kan Arctis 7 vælges i enten sort eller hvid, men der er dog ikke mange elementer, der i særdeleshed tiltrækker opmærksomhed. Du vil derfor også sagtens kunne sidde med et sådan headset i toget eller på bussen, uden at det ser mærkværdigt ud. På trods af, at det er et stort headset, så er det stadig småt nok til at have med på farten.

På højre side af headsetttet finder du en tænd-og-sluk-knap og en knap til at justere chatvolumen. På venstre side af Arctis 7 finder du derimod en knap til at regulere den normale volumen, mens der også er gjort plads til en Micro USB-port, der bruges til opladning. Ved siden af er der også gjort plads til en 3.5mm port til et lydkabel.

På trods af, at der skal være strøm på headsettet, hvis du skal kunne bruge det trådløst og du skal kunne udnytte Surround Sound-funktionen, så kan du sagtens lytte til musik el.lign., selvom der ikke er strøm på enheden.

Komfort

Som der også er givet udtryk for herover, så er det nemt at indstille headsettet korrekt ved hjælp af den fleksible hovedbøjle. Det er overraskende, at blandt demange producenter af gaming headsets, så er det faktisk kun SteelSeries, der har valgt denne tilgang. Det viser sig gang på gang, at det er en mere pålidelig og komfortabel måde at gøre det på.

SteelSeries Arctis 7

Hver af de to ørekopper skaber en tæt forsegling rundt om ørene, men det giver ikke en følelse af, at de presses for hårdt. Hvis du bruger headsettet, når du går eller dyrker motion, kan det dog hænde, at de bevæger sig lidt. Det kan dog løses ved at stramme hovedbøjlen lidt. At finde den perfekte størrelse handler derfor om at regulere frem og tilbage.

Derfor er det også et gaming headset, hvor komforten er i højsædet. Det kan justeres på et væld af måder, og derfor kan du også finde den helt rette størrelse for dig. Samtidig er det også en fordel, at vægten er lav, da du dermed kan bruge det i mange timer, uden at det kan mærkes eller begynder at være til gene for dig.

Gaming

På lige fod med sin kablede pendant, så er Arctis 7 i stand til at levere et væld af spilmuligheder, hvis du er villig til at lave lidt forarbejde. Med både Stereo og DTS 7.1 Surround Sound såvel som en lang række udligningsmuligheder, kan du opnå et væld af forskellige konfigurationer på headsettet, uanset om du skal game, lytte til musik eller voicechatte.

Det er heldigvis ikke synderligt vanskeligt at opsætte profiler. Hertil skal du blot bruge SteelSeries Engine 3, der er et stykke software, der giver dig mulighed for at lege rundt med både indstillinger for Surround Sound og udligning samt lave profiler, der kan sættes op til forskellige spil og programmer, der er installeret på din PC.

Der findes flere forudindstillede lydprofiler, der kan bruges, hvilket eksempelvis inkluderer Flat med stereolyd, som får alt til at lyde godt – lige fra lydeffekter i spil til rockmusik. Med en kende justering, kan du få tingene til at lyde perfekt. Særligt er det også værd at fremhæve dets Surround Sound, der giver dig en klar fordel i onlinebaserede spil.

Det er også muligt at tilslutte headsettet til enten en PS4 eller en Xbox One. Hertil skal du dog bruge det medfølgende kabel, som kan tilsluttes direkte i din controller. Det betyder – desværre – at du er nødt til at ofre muligheden for Surround Sound, men du vil fortsat kunne nyde god spillyd, mens mikrofonen også leverer formidabel lyd.

Musik

I og med, at der er tale om et headset, der er udviklet direkte med henblik på gaming, så kan det ikke levere helt den samme kvalitet, når der er tale om musik. Det betyder dog ikke, at det ikke kan bruges til dette formål. Du får stadig en god balance mellem vokal, instrumenter og bass, ligesom Surround Sound også forbedrer lydoplevelsen markant.

Hvis du er typen, der lytter til musik fra mange forskellige genre, så er dette dog næppe det rette headset for dig. I så fald vil det nok være nødvendigt at holde Engine 3 åbent, så du kan lege rundt med de forskellige indstillinger, for at sikre, at du opnår den rette balance mellem udligning og Surround Sound for hver af disse genre.

SteelSeries Arctis 7

Der er forudindstillede profiler med til både Surround Sound og stereolyd, og de fungerer begge ro rigtig godt. Lydoplevelsen er dog så god at alle undtagen de mest inkarnerede lydentusiaster vil kunne bruge Arctis 7 til at lytte til musik til hverdag. Dette er dog også det eneste minus ved Arctis 7, der reelt set er værd at fremhæve.

Funktioner

Først og fremmest, så skal det selvfølgelig nævnes, at det er et trådløst headset. Det eneste, du skal gøre er, at tilslutte den medfølgende USB-adapter til en USB-port på din PC og parre den med dit headset – herefter er det klar til brug. Den trådløse forbindelse er krystalklar og virkede helt op til ca. 9 meter i vores test.

Arctis 7 kan styres med SteelSeries’ egen Engine 3-software, der er et rent, intuitivt og veldesignet stykke software, der bruges til at styre stort set alle moderne headsets fra SteelSeries. Udover at kunne bruges til at lave lydprofiler, kan du også lave om på indstillingerne for din mikrofon. Foruden dette bruges softwaren ikke til mange andre ting.

I modsætningen til Arctis 5, så er Arctis 7 ikke blevet udstyret med farverige RGB-lys på ørekopperne. Efter vores mening er det dog heller ikke nogen nødvendighed, eftersom brugeren alligevel ikke kan se disse RGB-lys på deres eget headset.  Derfor er det heller ikke et tab, der er værd at være sørgmodig over. Tværtimod, så dræner det ikke batteriet.

SteelSeries Arctis 7

Én af de ting, du særligt kommer til at sætte pris på, når du benytter dig af Engine 3 til at styre Arctis 7 er, at du kan tilgå en Library-sektion, hvor du får et overblik over alle de profiler, du har lavet til de forskellige spil og programmer. Deres software er indrettet således, at hvis du også har profiler til mus og tastatur til et givent spil, så samles de i én profil.

Headsettet er også blevet udstyr med en både inddragelig og fleksibel mikrofon i venstre side af headsettet. På lige fod med den mikrofon, der er integreret i Arctis 5, så er der tale om en mikrofon, der er i stand til at opfange lyd på en klar og subtil måde. Derfor kan det også sagtens bruges til at kommunikere eller streame på Twitch el.lign.

Andre Arctis-modeller

Der findes også andre modeller i den populære serie af Arctis-headsets fra SteelSeries. Det inkluderer både Arctis 3 og Arctis 5. På trods af, at de tre headsets har stort set det samme udseende, så kan hverken Arctis 3 eller Arctis 5 bryste sig af, at være på samme høje niveau som Arctis 7.

Arctis 3 kan udelukkende tilsluttes ved hjælp af et 3.5 mm. lydkabel, hvilket betyder, at brugeren ikke har mulighed for at justere lydindstillingerne. Arctis 5 skal derimod tilsluttes via USB. Hverken 3’erne eller 5’eren har trådløse funktioner, hvilket er den primære grund til den høje pris på 7’eren – og dertil den bedre lydoplevelse og indstillingsmuligheder.

Konklusion

Hvis man tager det med i betragtningen, at mange trådløse headsets koster markant mere end Arctis 7, og mange af dem oven i købet undlader at integrere muligheder som et 3.5 mm. stik, så er det imponerende, at du med Arctis 7 kan få hele pakken til blot få hundrede kroner mere end den kablede pendant, som også kan købes.

Nogle af de mange funktioner kræver en kende forarbejde at få til at fungere helt perfekt, men det er dog ikke noget, der er synderligt svært – og uanset hvad, så skal du indstille headsettet efter egne ønsker. Alt virker som det skal og du får en lyd, der er mere end fortrinlig, uanset om snakken falder på gaming eller musik.

Der er ikke noget, der hedder det perfekte gaming headset, men SteelSeries Arctis 7 er – uden tvivl – noget det tætteste, man kommer det perfekte headset til gaming.

SteelSeries Arctis 7 – Test & Anmeldelse (2019)
5 (100%) 1 bedømmelser