Bedømmelse: 4 ud af 5 stjerner
Arctis 5 leverer formidabel lyd, der kan finjusteres, et komfortabelt design og en imponerende mikrofon til en lav pris.
Fordele
- Har et særdeles komfortabelt design
- Både moderne og stilrent udseende
- Formidabel lydoplevelse i både spil og film
- Intuitiv og indstillingsrig software
Ulemper
- Dets Surround Sound kunne være bedre
- For lange og indviklede kabler
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
849 DKK | Se produkt | |
999 DKK | Se produkt |
Vurderet udelukkende ud fra rå teknologi, så har gaming headsets aldrig været bedre. De har en imponerende lyd og deres mikrofoner byder på markante fordele ift. sammenspil. I forhold til den generelle brugeroplevelse, er tonen dog ikke helt den samme. Der er mange gaming headsets fra adskillelige producenter, der har meget at lære på denne front.
SteelSeries Arctis 5 er ét af de få headsets, der faktisk har formået at skille sig ud ift. den generelle brugeroplevelse. Samtidig står de også i kontrast til mange af de traditionelle gaming headsets, der hverken har et pænt udseende eller en høj komfort. Arctis 5 kan nemlig bryste sig af et slankt, moderne design og en komfort, der er ud over det sædvanlige.
Hvad der dog er endnu bedre er, at Arctis 5 faktisk også kan byde på en formidabel lyd, som du selv kan finjustere til at ramme netop de indstillinger, du foretrækker. Mikrofonen er desuden også imponerende, og det gør Arctis 5 til ét af de bedste headsets i denne prisklasse, hvis blot man kan undvære Surround Sound og ikke har brug for et trådløst headset.
Design
Det er tydeligt at se, at der har været fokus på intet mindre end at nytænke det traditionelle gaming headset i forbindelse med designet af Arctis 5. Og for den nette sum, du skal betale for dette headset, så må det siges at have været en stor succes. Designet på Arctis 5 er nemlig moderne og stilrent uden dikkedarer – og fås i enten sort eller hvid.
Du kan derfor også nemt se, at det hverken er klodset eller er overdesignet, men derimod blot et stilrent headset med simple over-ear-ørekopper samt en fleksible Velcro-hovedbøjle. Du er derfor ikke nødt til at indstille på to rigide stænger, hvis du vil have headsettet til at sidde ordentligt, som det ellers er kutymen for mange andre gaming headsets.
På trods af, at der er tale om et headset, der er relativt stort, så føles det ikke hverken klodset eller enormt. Det er både elegant at se på og det føles elegant at have på. Derfor kan du også være sikker på, at det både vil føle sig godt tilpas hjemme foran dit gaming setup og i bussen, og det er der bestemt ikke mange gamer headsets, der kan bryste sig af.
Udover dette, så er det også blevet udstyret med en bøjelig og indtrækbar mikrofon, der sidder på venstre ørekop samt et volumenhjul og en mikrofonknap på bagsiden af venstre ørekop. Derfor er det nemt at ramme de rette knapper. Den eneste negative side, der er ved Arcits 5 er den måde, du skal håndtere kablet på – uanset om du vælger jack eller USB.
Årsagen til dette er, at du skal tilkoble kablet via en adapter. Bruger du USB-adapteren, så skal den først igennem en form for amp, der bruges til at kontrollere blandt andet chatvolumen, som ikke er så brugbart, hvis du typisk spiller et singleplayerspil. Denne amp er desuden for let til at blive liggende på et bord og det lange kabel kommer nemt i vejen.
Den medfølgende adapter til headsettets 3.5 mm. jackstik er lille og er derfor også nem at miste. Du kan sagtens få Arctis 5 til at virke sammen med dit setup, men det kræver dog, at du ikke generes af ledningen eller er lidt kreativ med måden du håndterer den. Skulle headsettet have været fuldendt, så skulle der have medfulgt et kort kabel uden amp.
Komfort
Der skal ikke være nogen tvivl om, at SteelSeries har været i stand til at overgå alle andre fabrikanter af gaming headsets i forhold til komfort, og det er ikke nogen undtagelse for Arctis 5. Ikke nok med at den elastiske hovedbøjle giver dig komfort med det samme, så kan du nemt indstille den, så den passer perfekt – og det første gang for et gaming headset.
Samtidig føles ørekopperne både komfortable og åndbare, samtidig med at de ikke skubber for hårdt ind med siden af dit hoved, så de ikke bliver til gene, når du har haft dem på i lang tid. Hvis du ikke kan lide det sorte eller hvide hovedbånd, så kan du selv købe et andet design til ca. 150 kr., hvilket dog ikke er pengene værd, hvis du spørger os.
Du kan derfor også være helt sikker på, at du her kan få et gaming headset, der både er komfortabelt og ikke vejer synderligt meget. Det kan nemt indstilles til at sidde perfekt på dit hoved, så det ikke spænder eller for løst. Det eneste er, at der er få personer, der vil føle, at det ikke helt kan omslutte bunden af dine øre, men det er kun ved få personer.
Gaming
Arctis 5 har mange potentielle konfigurationer, så du kan derfor være sikker på, du kan finde de mest ideelle indstillinger for et spil – og det kan være både tilfredsstillende og kedeligt. Du kan f.eks. vælge DTS 7.1 Surround Sound, hvis du gerne vil spille et spil som The Witcher 3: Wild Hunt, hvor Immersion equalization også er en indstilling, du bør bruge.
Bruger du disse indstillinger, så vil du hurtigt kunne høre at musikken og lydeffekterne lyder fantastisk, men at de forskellige karakteres dialog og monolog, vil lyde som om, de kommer fra bunden af en brønd. Hvis du vælger at slå Surround Sound fra, så vil det gøre det hele sublimt igen, men du vil dog skulle ofre en lille smule fylde i lydoplevelsen.
På den anden side, er Surround Sound nærmest uundværligt, hvis du spiller et spil som Overwatch eller Fortnite, hvor det er vigtigt, at du kan opfange diverse retningsbestemte lyde. Du kan høre ethvert fodspor og skud fra dine modstandere, men du kan også lokalisere den præcise position. Det er utroligt vigtigt i spil som de to førnævnte spil.
Det er dog ikke alle gamere, der har lyst til at justere deres egne lydindstillinger. Hvis du ikke gider at bruge tid på dette, så vil du alligevel blive imponeret over Arctis 5. Det gør sig gældende for både musik, lydeffekter og samtale, der sammen skaber den perfekte harmoni. Lyden har nok impulsivitet og dybde til at være spændende i ethvert spil.
Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at en smule equalisering og udligning af lyden kan gøre underværker, men hvis du ikke vil finjustere til hvert et spil, du spiller, så er standardindstillingerne fornemme. Det er også værd at gøre det klart, at Arctis 5 også kan bruges sammen med PS4 og Xbox One via den medfølgende 3.5 mm. lydadapter.
Musik
Hvis du allerede har et godt headset til musik, så vil Arctis 5 næppe kunne erstatte dette. Det kan dog levere en rigtig god lyd via det medfølgende 3.5 mm. lydkabel, hvor du sagtens kan høre klare vokaler, stærk diskant og en overraskende mængde slag fra både bass og perkussion. Du kan dog ikke finjustere headsettets equalisering, når det kommer til musik.
Hvis du gerne vil have et headset, der kan tjene flere forskellige formål og som du kan bruge til dagligt, så er SteelSeries Arctis 5 et oplagt bud, da det fungerer fornemt til både musik, video og spil. I SteelSeries Engine 3 kan du finde presets, der kan bruges til både musik og film, der begge giver en rigtig god oplevelse – både med og uden Surround Sound.
Som det også gør sig gældende for spillene, så lyder både musik og film også rigtig godt, uden at der er et behov for at finjustere indstillingerne for udjævning og equalisering. Det er dog ikke noget, der er svært, så det anbefales at du justere lydindstillingerne ved hjælp af SteelSeries Engine 3, når du eksempelvis skifter mellem musik og et spil.
Funktioner
Som det også gør sig gældende for andre headsets fra SteelSeries, så drives Arctis 5 også af SteelSeries Engine 3. Det er et stykke software, som de har udviklet meget på i løbet af de sidste par år, hvilket har medført, at de har udviklet det fra at være et haltende stykke software til at være på niveau med software fra fabrikanter som f.eks. Razer og Logitech.
Det er et stykke softwre, du kan bruge til flere forskellige ting. Det kan bl.a. bruges til at aktivere og deaktivere Surround Sound, justere dets udjævningsindstillinger (der er sorteret efter kategorier som blandt andet Immersion, Performance, Entertainment, Music and Voice), og justere et væld af indstillingerne for dets mikrofon som f.eks. noise cancellation.
Der er flere indstillinger i dette software end, hvad den gængse gamer har brug for eller interesse i, at ændre på, men det er selvfølgelig bedre at have for meget kontrol end for lidt. Det er også muligt for dig at kontrollere RGB-lyset på ørekopperne, om end det er en funktion, der ikke er synderligt brugbar, da brugeren ikke selv kan se deres headset.
Det er også umuligt at opsætte individuelle profiler for spil og andre programmer. Hvis du er villig til at allokere en lille times tid til at finde ud af, hvilke indstillinger, der er bedst til hver enkelt af dine spil, så vil det være som at træde ind i en helt ny verden. Som tidligere nævnt, så findes der dog flere presets, der kan bruges til f.eks. spil, samtale eller film.
SteelSeries har også gjort meget ud af mikrofonen på Arctis 5, og de har lovet, at det er en mikrofon, der vil revolutionere stemmechat ved at levere et niveau, der er på fod med high-end- og stand-alone-mikrofoner. Efter at have testet headsettet, kan vi konkluderer, at det er noget, de har haft succes med, selvom det dog kommer med et par forhold.
Det er ganske rigtigt en mikrofon, der er i stand til at levere klar og lækker lyd, som du kun ville forvente fra en high-end-mikrofon, men den har dog en tendens til at være for kraftig i konsonanterne – især S og T. Det er derfor nødvendigt, at pege den væk fra munden. Den er stadig bedre end andre, men ikke helt så revolutionerende som det er blevet lovet.
Arctis-familien
SteelSeries har skabt en hel familie af Arctis-headsets, der (indtil videre) indeholder tre forskellige modeller. Derfor er det også tiden værd at pointere de enkelte forskelle, der er mellem dem. Du kan købe en billigere model, der hedder Arctis 3, der kun leveres med et 3.5 mm. lydkabel, som gør det fint til konsolbrug, men det er ikke kompatibel med SteelSeries Engine 3 på PC.
Arctis 5 kan bedste beskrives som mellemklassemodellen i deres serie af Arctis-headsets, da det leveres med både en amp, USB-tilslutning og RGB-lys på begge ørekopper. Arctis 7 minder meget om 5’eren, men har også en trådløs USB-adapter, så du kan bruge SteelSeries Arctis 7 trådløst. Det betyder, at Arctis 7 kan bruges på både PC og konsoller.
Konklusion
Arctis 5 er et fremragende headset, der kan bryste sig af raffineret lyd, komfortabelt design og intuitiv software. Der er nogle små tweaks, der kunne have gjort det bedre, og det er en skam. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at der er tale om ét af de absolut bedste headsets i denne klasse, hvorfor SteelSeries Arctis 5 – uden tvivl – er pengene værd.