Gaming Headset Test – Find det bedste gamer headset

Gaming Headset Test – Find det bedste gamer headset

God lyd er noget af det vigtigste ved gaming. Det gør ikke blot oplevelsen bedre, men kan også hjælpe dig med at orientere dig og spotte modstandere, uden egentlig at kunne se dem. Det er også derfor, du går glip af en hel del, hvis ikke du allerede spiller med et godt gaming headset. Gør du ikke det, så kan du finde ét i denne gaming headset test.

Lyd er et ligeså vigtigt element af gaming, som reelt at være god til spillet. Det er en markant fordel, at kunne høre, hvor dine modstandere befinder sig. Skarp og præcis lyd er derfor en nødvendighed, hvis du ønsker at yde dit maksimale, når du gamer. For at sikre dette, så er du nødt til at investere i et godt gamer headset – og det kan du få hjælp til her.

HyperX Cloud 2

Forhandler Pris Information
689 DKK Se produkt
HyperX Cloud 2

Professionelt headset brugt af eSport-udøvere med ægte Hi-Fi-lyd og en en virtuel 7.1 Surround Sound

HyperX Cloud 2 et et headset med ægt Hi-Fi-lyd, som er skabt til den professionelle gamer. Du kan tilslutte det via både USB og mini-jack, men det anbefales dog at tilslutte via USB, da der medfølger et lydkort til headsettet, som blot gør din lydoplevelse endnu mere komplet og detaljeret, hvis det er tilsluttet via USB i stedet for at være tilsluttet via mini-jack.

Det er vigtigt, at du har adgang til detaljeret lyd, når du gamer. Det gør sig gældende, hvad end du spiller et skrækindjagende zombiespil, om du spiller World of Warcraft for underholdningens skyld eller du er en meget ambitiøs CS:GO-spiller. Med et Cloud 2 fra HyperX er du garanteret, at du får en mere detaljeret lyd end du hidtil har oplevet.

Leverer virtuel 7.1 Surround Sound

Ikke nok med, at HyperX Cloud 2 kan bryste sig af en sublim kvalitet, så er det også et headset, der leverer en virtuel 7.1 Surround Sound fra bedste skuffe. Det betyder, at det er et headset, der positionerer alle lyde i både præcise og nøjagtieg vinkler. HyperX Cloud 2 er derfor også et fremragende valg, uanset om det bliver brugt til musik, spil eller film.

Det er dog ikke uden grund, at der både er mange streamere og professionelle eSport-udøvere, der har valgt HyperX Cloud 2 som deres foretrukne headset. Der er faktisk flere årsager til, at valget er faldet på netop dette headset. Det inkluderer bl.a. dets store frekvensinterval, der lyder på 15 til 25.000 Hz samt den lave vægt, der lyder på blot 320 gram.

Detaljer:

 • Frekvensinterval: 15 til 25.000 Hz
 • Driverstørrelse: 53 mm.
 • Vægt: 320 gram
 • Impedans: 60 Ω
 • Frekvensinterval (mikrofon): 50 til 18.000 Hz
 • Tilslutning: Mini-jack (3,5 mm.) eller USB
 • Kabel: 1 meter + 2 meter forlængerkabel

SteelSeries Arctis 7

Forhandler Pris Information
1.199 DKK Se produkt
SteelSeries Arctis 7

Ét af de foretrukne headsets blandt professionelle gamere med høj komfort, 7.1 Surround Sound og krystalklar CearCast-mikrofon

Gaming er svært at mestre uden lyd. Det kan enten skabe eller ødelægge din oplevelse. Det er de bevidste om hos SteelSeries. Det er derfor, de har udviklet Actis 7, der er deres svar på et professionelt headset, der er enhver eSport-udøver værdig. Og husk på, at det ikke er uden grund, at SteelSeries er ukronede konger på gaming headset-markedet.

Det visuelle design på det moderne headset er både anonymt og sofistikeret. Det justerbare bånd sørger desuden for, at det passer ideelt til ethvert hoved. Du kan desuden være sikker på, at komforten er helt i top. Det skyldes blandt andet, at det er udstyret med store ørekopper og byder på en lev vægt. Derfor er komfort vedvarende i mange timer.

Udstyret med to store 40 mm. enheder

Arctis 7 er et rendyrket gaming headset. Bag det lækre ydre gemmer der sig blandt andet to store 40 mm. enheder, der bringer dig den klareste diskant og den tungeste bas. Samtidig får du også et headset, der kan levere 7.1 Surround Sound, hvilket er en vigtig faktor i alle spil, hvor lydplacering har relevans, hvilket faktisk inkluderer en lang række spil.

Mikrofonen er også en vigtig funktion, når der er tale om et gaming headset. Der er dog mange, der overser vigtigheden af mikrofonen, fordi de i stedet prioriterer lyd og komfort over mikrofonen. Det er dog ikke noget, der betyder, at det er noget, SteelSeries har valgt at gå på kompromis med. Derfor er Arctis 7 udstyret med en fornem CearCast-mikrofon.

Detaljer:

 • Lyd: 7.1 Surround Sound
 • Impedans: 32 Ohm
 • Driver: SteelSeries Engine 3
 • Enheder: 40 mm. med Neodymium-magneter
 • Følsomhed: 98 dB
 • Frekvensinterval: 20 til 20.000 Hz
 • Frekvensinterval (mikrofon): 100 til 6.500 Hz
 • Vægt: 376 gram

ROCCAT Renga

Forhandler Pris Information
399 DKK Se produkt
ROCCAT Renga

ROCCAT Renga giver dig et stereoheadset med lyd i studiekvalitet med en robust konstruktion til en lav pris

Renga er ROCCATs svar på et stereoheadset til gaming. Det dækker ørerne og har lyd i studiekvalitet, hvilket sikrer, at du får en utrolig lydoplevelse. Det kan bruges til flere platforme og er udstyret med optimalt placerede 500 mm. driverenheder, der sikrer komfort og en dyb, kraftig bas, som medfører, at du altid kan have fuldstændig fokus på spillet.

Headsettet har fået en forstærket konstruktion, der leverer ramme til en yderst komfortabel udformning med både ergonomisk hovedbøjle og ørepuder. ROCCAT Renga er perfekt til alskens typer spil, da det er et udviklet til gamere, der kræver mere af deres headset end den almindelige gamer. Derfor er det – garanteret – også et headset, der tiltaler dig.

Stereoheadset med lyd i studiekvalitet

På trods af den lave kvalitet, får du her et stereoheadset med lyd i studiekvalitet. Du kan være sikker på, at der ikke er sparet på noget med hensyn til lydkvaliteten. Det er bl.a. noget, du kan se ved at det er udstyret med 50 mm. enheder, men også at disse enheder er placeret korrekt, for at sikre en omfattende, dynamisk lydoplevelse, så du kan holde fokus.

I og med, at der både er ventilation i polstringen, og at det er udstyret med en ergonomisk hovedbøjle og eksklusive ørepuder, så er du sikret et yderst højt komfortniveau. Som følge af dette, så kan det bruges i mange timer i træk, fordi det ikke føles som om, at du reelt set har et headset på hovedet. Det er nemlig hele 30% lettere end konkurrenternes.

Detaljer:

 • Frekvensinterval: 20 til 20.000 Hz
 • Impedans: 32 Ohm
 • Følsomhed: 110 dB
 • Drivere: 50 mm.
 • Følsomhed (mikrofon): -52 dB
 • Kompatibel med både alle enheder
 • Kabel: 2,5 meter

Paracon ARUBA

Forhandler Pris Information
349 DKK Se produkt
Paracon ARUBA

Yderst billigt, men professionelt gaming headset med 7.1 Surround Sound, 40 mm. tunede enheder og højt komfortniveau

Hvis du er på udkig efter et kraftigt og komfortabelt headset til gaming, så samtidig kan erhverves til en fornuftig pris, så er Paracon ARUBA et oplagt valg for dig. Det er spækket med lækre detaljer, hvilket blandt andet inkluderer 7.1 Surround Sound, automatisk justerende hovedbøjle og selvfølgelig også en diskret indbygget mikrofon af høj kvalitet.

Noget af det mest spændende ved dette headset fra Paracon er dog, at det også kan bruges til andet end gaming. Det er nemlig blevet udstyret med dedikerede indstillinger til både gaming og musik. Disse indstillinger har du nemt ved at skifte mellem ved blot at trykke på en knap. Samtidig skal det også fremhæves af den blå LED-belysning er et cool touch.

Professionelt tunede 40 mm. enheder

Paracon er bestemt ikke gået på kompromis på nogle fronter, selvom det faktisk er prissat som ét af de af de billigste headsets til gaming på det danske marked Det er bl.a. noget, de viser ved at have udstyret ARUBA med professionelt tunede 40 mm. enheder, som giver dig en krystalklar diskant og en dyb, rungende bas, som er bedre end forventeligt.

Endvidere, så er det også udstyret med virtuel 7.1 Surround Sound, som medfører at hver eneste lyd i spillet bliver korrekt retningsbestemt og placeret i landskabet med en stor nøjagtighed. Der er også garanti for, at komforten altid er i top, da den bløde hovedbøjle og de store ørekopper med bløde ørepuder gør, at det kan bruges i rigtig mange timer.

Detaljer:

 • Virtuel 7.1 Surround Sound
 • Frekvensinterval: 20 til 20.000 Hz
 • 40 mm. professionelt tunede enheder
 • Følsomhed: 110 dB (+/- 3 dB ved 1 kHz)
 • Impedans: 32 Ohm
 • Vægt: 310 gram
 • Følsomhed (mikrofon): -40db (+/- 5 dB)
 • Impedans (mikrofon): 1.15 Ohm ved 1 kHz

Turtle Beach Recon 50X

Forhandler Pris Information
349 DKK Se produkt
Turtle Beach Recon 50X

Plug’n’play-headset fra ét af de førende brands inden for gaming-udstyr med store 40 mm. enheder og stor kompatiblitet

Turtle Beach har gjort sig særligt bemærket på markedet for gaming-udstyr over de seneste par år. Det inkluderer også headsets, hvilket de beviser med deres Recon 50X. Det er et headset, der er udviklet med afsæt i, at lyd kan betyde alt, når man gamer. Derfor er det naturligvis også værd at betale de få kroner, som et Turtle Beach Recon 50X vil koste dig.

Turtle Beach Recon 50X er hovedsageligt et gaming headset, der appellerer til dig, der gerne vil have et godt headset, men dog uden det kræver, at du selv bruger lang tid på at rode med software og indstillinger. Her er der nemlig tale om et headset, der er 100% plug’n’play. Du skal blot tilslutte headsettet via et 3,5 mm. jackstik – og så er det klar til brug.

Udviklet til at skabe en bedre gaming-oplevelse

Der er ikke blevet lagt skjul på, at der er tale om et headset, der er udviklet med det specifikke formål at kunne tage din gaming-oplevelse til et helt nyt niveau. Det er noget, de opnår på forskellig vis, hvilket blandt andet inkluderer de store 40 mm. enheder, der gør, at du kan høre alt, der foregår i spillet – lige fra en snigende modstand til egne våben/spells.

Det er ikke alle, der bruger mikrofon, når de gamer, og hvis ikke den bruges, så kan den blot være til irritation. Hvis det også er noget, du kan vedkende dig, så er det heldigt, at den er aftagelig på Recon 50X. Selve designet er rigtig pænt, mens der også har været arbejdet rigtig meget med at holde vægten i bund, så du kan sidde med i mange timer i streg.

Detaljer:

 • Tilslutning: 3.5 mm. jackstik
 • Aftagelig mikrofon
 • Kompatibilitet: PC, PS4, Xbox One, Mobil
 • Enheder: 40 mm. Neodymium-magneter
 • In-line controls

Razer Electra V2

Forhandler Pris Information
449 DKK Se produkt
Razer Electra V2

Alsidigt headset fra én af de største producenter af gaming-udstyr med balanceret lyd, dyb bas og klare høje toner

Med Razer Electra V2 vil du kunne dykke direkte ned i en intens lyd, der nærmest vil give dig gåsehud. Det er et gaming-headset, der er ud over det sædvanlige. Du kommer nærmest til at føle dig som en del af spillet med store 40 mm. drivere, der er i stand til at levere en både naturlig og virkelighedstro lyd – det giver en helt ny dimension, når du spiller.

Der er garanti for, at du kan høre hver en bevægelse rundt om hjørnet, den mindste hvisken og derfor også hvis en fjende forsøger at snige sig ind på dig. Det skyldes naturligvis, at der er tale om et gaming-headset med 7.1 Surround Sound. Det betyder, at lyden omfavner dig og du derfor kan fuldt ud fordybe dig i spillet, uanset hvilket spil, du spiller.

Komfort ud over det sædvanlige

Der er garanti for, at komforten er i højsældet, når du tager et Razer Electra V2 på. Ikke nok med, at Razer har valgt at udstyre det med en aftagelig mikrofonarm, som lader dig ændre headsettet til et sæt komfortable hovedtelefoner på ingen tid, så kan det også bryste sig af, at bløde ørepuder udformet i kunstlæder og en let unibody aluminiumsramme.

Det er også som følge af den lette og fleksible aluminiumsramme, at det føles komfortabelt, men dog fortsat er robust og kan holde til det meste. Sammen med den sænkede hovedstøtte er denne ramme med til at sikre, at det er behageligt at have det på, selvom du har spillet i mange timer i streg. Du får derfor en komfortabel den 360-graders spiloplevelse.

Detaljer:

 • Frekvensområde: 20 Hz til 20 kHz
 • Driverenheder: 40 mm. m/Neodymium-magneter
 • Impedans: 32 ± 15% Ω
 • Følsomhed: 105 ± 3 dB
 • Frekvensområde (mikrofon): 100 Hz – 10 kHz
 • Vægt: 278 gram

Havit HV-H2002U

Forhandler Pris Information
399 DKK Se produkt
Havit HV-H2002U

Gaming-headset med 7.1 Surround Sound og to store 50 mm. driverenheder, der leverer krystalklar lyd fra alle spil

Med Havit HV-H2002U får du alt, du skal bruge i et gaming-headset. På trods af den lave pris, kan det fortsat skabe en bedre oplevelse og hjælpe dig i flere sammenhænge i dit spil. Havit har blandt andet udstyret deres HV-H2002U med to store 50 mm. driverenheder, der gør headsettet i stand til at levere krystalklar lyd og en rungende dyb bas i alskens spil.

Det er selvfølgelig også udstyret med 7.1 Surround Sound. Det betyder, at du er garanteret, at du ikke blot vil være omsluttet af lyden, men også at du vil have en 360-graders lydoplevelse. Det gør det ikke blot mere intenst at spille, men kan også vise som en klar fordel i mange situationer, da det muliggør at spotte dine modstandere ved hjælp af lyd.

Ørepuder med behageligt memory foam

Komfort er vigtigt, når du skal bruge dit headset i mange timer i streg. Derfor har Havit også valgt at gøre mere ud af dette end mange andre producenter. Eksempelvis er ørepuderne på Havit HV-H2002U af blødt og behageligt memory foam, som er blevet betrukket med åndbart og slidstærkt PU-læder, der er en kombination, der giver uhyre høj komfort.

Det betyder også, at det er et headset, der er særligt ideelt til dig, der ofte har lange sessioner foran din PC eller konsol. Komforten er nemlig helt i top og det er afgørende for, om det er behageligt at have et headset på i mange timer i streg. PU-læderet er ikke kun med til at højne komforten. Det er også noget, der er med til at isolere udefrakommende lyd.

Detaljer:

 • Enhedsdrivere: 50 mm.
 • Impedans: 30 Ohm
 • Følsomhed: 110 dB
 • Frekvensrespons: 20 til 20.000 Hz
 • Justerbar hovedbøjle: Ja
 • Mikrofontype: Boom
 • Tilslutning: USB eller 3,5 mm. jackstik
 • Kabellængde: 2 meter

Corsair Gaming Void PRO Wireless

Forhandler Pris Information
959 DKK Se produkt
Corsair Gaming Void PRO Wireless

Et gaming headset, der formår at kombinere en lav vægt med bl.a. Surround Sound og 50 mm. membrandiameter

Når du gamer, så er det vigtigt, der er styr på lyden. Det kan du få med Corsair Gaming Void Pro Wireless. Det er ikke blot et headset, men det bliver nærmest til dine ører. Det er ikke kun den lave vægt, der gør dette headset interessant. Det er derimod det faktum, at de har formået at kombinere en lav vægt med en lang række øvrige kvaliteter og fordele.

Det er faktisk et headset, der næsten kan virke for godt til at være sandt. Det har en følsomhed på hele 107 dB og et frekvensinterval, der strækker sig fra 20 Hz helt op til 20.000 Hz. Det stopper dog ikke her, for det byder også på både Surround Sound og trådløs forbindelsesteknologi, så du ikke er afhængig af tilkobling via f.eks. USB- eller minijack-kabel.

Kombinerer de bedste funktioner på markedet

Corsair har formået at skabe et headset, der kombinerer de bedste funktioner på markedet. På trods af dette, så har de fortsat formået at holde headsettets vægt på blot 900 gram. Det er med til at illustrere at teknologien på dette område har udviklet sig på markant vis, da et kompakt headset som Corsair Gaming Void Pro Wireless kan formår at klare dette.

Det er vigtigt, at du har tiltro til dit valgte gaming-udstyr. Hvis blot du vælger et Corsair Gaming Void Pro Wireless som dit headset, så er der ikke noget at frygte i denne sammenhæng. Det er nemlig et headset, der næsten kan præstere at have samme anordninger som en lille computer. Det er blandt andet derfor, det præsterer en impedans på 32 Ohm.

Detaljer:

 • Frekvensinterval: 20 til 20.000 Hz
 • Membrandiameter: 50 mm.
 • Følsomhed: 107 dB
 • Impedans: 32 Ohm
 • Kabel: 1,8 meter
 • Vægt: 900 gram
 • Forbindelsesteknologi: Trådløs

Razer Tiamat 7.1 V2

Forhandler Pris Information
1.699 DKK Se produkt
Razer Tiamat 7.1 V2

Ikke meget kan konkurrere med Razer Tiamat 7.1 V2, der er blandt de bedst gaming headsets på markedet

Hvis du gerne vil være sikker på, at du får et headset, der er toppen af poppen, når det kommer til et gaming-headset, så er Razer Tiamat 7.1 V2 det rette valg. Det er bl.a. i stand til at levere et ægte Surround Sound via intet mindre end 10 driverenheder. Det gør ikke blot din spiloplevelse bedre, men giver dig også en fordel i spil, hvor positionslyd er vigtigt.

Der følger desuden en lydkontrolenhed med til headsettet. Det betyder, at du har mulighed for at indstille lyden ned til mindste detalje. Det er en klar fordel, at du har mulighed for dette, da det medfører, at du kan bruge headsettet til en lang række andre aktiviteter end blot gaming. Det kan eksempelvis sagtens bruges, når du ser film eller lytter til musik.

Fokus på perfekt ergonomi

Ét af de aspekter, der særligt har gjort Razer til ét af de førende brands inden for headsets til gaming er, at de gennem mange år har arbejdet dedikeret med at perfektionere deres produkters ergonomi. Det har også ført til, at Tiamat 7.1 V2 er blevet udstyret med en meget unik hovedbøjle, der er i stand til at distribuere dets vægt jævnt over dit hoved.

Ikke nok med det, så er det også denne hovedbøjle, der er med til at reducere trykket på ørekopperne, som oven i købet er blevet forret med et blødt kunstlæder, som giver dig den ultimative komfort, som Razer altid har været kendt for. Du får desuden også et kabel, der måler hele 3 meter i længden, hvorfor du eksempelvis kan trække kablet bag om dit bord.

Detaljer:

 • Frekvensområde: 20 Hz til 20.000 Hz
 • Følsomhed @ 1 kHz: 118 dB ± 3 dB
 • Impedans: 16 Ω
 • Titaniumbelagte membranenheder med neodymmagneter
 • 10 forskellige driverenheder
 • Frekvensområde (mikrofon): 100 til 10.000 Hz
 • Kabellængde: 3 meter

Xtrfy H1

Forhandler Pris Information
1.199 DKK Se produkt
Xtrfy H1

Headset designet i samarbejde med Ninjas in Pyjamas til den seriøse gamer, der ikke går ned på udstyr

Dette headset fra Xtrfy er udviklet i samarbejde med det kendte eSport-hold Ninjas in Pyjamas. Derfor skal der heller ikke lægges skjul på, at det er et headset, der er designet og udviklet med henblik på den seriøse gamere, som ikke har lyst til at gå ned på udstyr. Derfor bruges headsettet naturligvis også til dagligt af flere medlemmer af Ninjas in Pyjamas.

Der er flere årsager til, at Xtrfy H1 er blandt de bedste headsets på markedet, som er specifikt udviklet til gaming. Det er bl.a. noget, der skyldes, at den er udstyret med hele 60 mm. neodym-drivere. Det er med til at sikre, at du ikke misser én eneste lyd, hvad end der er tale om et skud, der er affyret på lang afstand eller der står en fjende i nærheden af dig.

Behageligt memory skum i ørekopperne

Da Xtrfy har valgt at polstre ørekopperne med memory skum, så kan du roligt spille i flere timer, uden at skulle være bekymret for, om det bliver ubehageligt for dig. Sammen med den lette, men dog fortsat solide aluminiumskonstruktion er du også garanteret, at det ikke føles for tungt at have på hovedet, og samtidig også at det har en god holdbarhed.

Med til dette headset medfølger der oven i købet også en Noise Cancelling supercardioid-mikrofon, der selv er i stand til at filtrere den omgivende lyd eller eventuelt teammates, der sidder ved siden af dig. Det er blandt andet også derfor, at der er op til flere professionelle eSport-udøvere, der benytter sig af Xtrfy H1 – både til dagligt, men også turneringer.

Detaljer:

 • Memory skum beklædt med PU-læder
 • 97 dB lydtryksniveau
 • 35 Ohm impedans i hovedtelefonerne
 • 5 Hz til 30 KHz responsfrekvens i hovedtelefonerne
 • Aftagelig supercardioid-mikrofon
 • 40 Hz til 20 KHz responsfrekvens i mikrofonen

Hvad er forskellen på et gaming headset og høretelefoner?

Det har i mange år været op til debat, hvorvidt der overhovedet er forskel på et gaming-headset og et par almindelige høretelefoner fra producenter som B&O, Sony og Bose. Hvis det også er noget, du har været i tvivl om, så bør du ikke længere tvivle på, om det er værd at investere i et gaming-headset, da der faktisk er meget store forskelle på de to ting.

Et gaming-headset er karakteriseret ved flere forskellige ting. Det er blandt andet opbygget med en indbygget mikrofon og Surround Sound, der begge dele er med til at give brugeren en klar fordel, mens det også er med til at gøre oplevelsen bedre. Dertil er sådanne headsets også blevet produceret med et særligt fokus på en ergonomi og komfort i særklasse.

Fordele og ulemper ved et gaming headset:

Der er flere fordele ved at vælge et gaming headset. Du skal dog være opmærksom på, at der også er en række ulemper ved et sådan et headset. Derfor skal du gøre op med dig selv, om det er noget for dig. Herunder kan du se en række af de fordele og ulemper, der er forbundet med at vælge et gaming headset i stedet for nogle almindelig høretelefoner:

Fordele:

 • De kommer med en indbygget mikrofon, så du kan kommuniker med dine teammates og deslige – i nogle tilfælde er denne aftagelig efter behov.
 • Mange gamere sidder foran deres PC eller konsol i mange timer i streg, og derfor er langt de fleste gaming headsets også udviklet med et særligt fokus på komfort og ergonomi.
 • Ydermere, så er sådanne headsets også blevet udstyret med en Surround Sound-teknologi, der ikke blot sikre en høj lydkvalitet, men også gør det nemmere at lokalisere fjender osv.

Ulemper:

 • Der er ikke mange ulemper ved et gaming headset. Én af dem er dog, at de mere kræsne brugere vil mene, at et sådant headset har en for høj bas og ukontrolleret diskant.
 • Mange mener også, at det ikke er egnet til at lytte til musik, netop fordi det byder på en høj bas, ukontrolleret diskant såvel som en manglende mid-range af god kvalitet.

Når du køber et par almindelige høretelefoner, så køber du dem, fordi du ønsker at lytte til musik. Lyden i sådanne høretelefoner er derfor meget komfortable og er samtidig produceret med fokus på lydkvaliteten, hvilket inkluderer både bas, diskant, mid-range og støj. Et gaming headset udvikles i højere grad med fokus på Surround Sound og komfort.

Gaming headset med kabel eller trådløs?

Ét spørgsmål, de fleste stiller sig selv, når de skal investere i et headset til gaming er, hvorvidt det skal være trådløst eller kablet. Der er mange, der er bange for at tabe megen lydkvalitet, fordi de vælger et trådløst headset, men i denne forbindelse bør det dog understreges, at der også er andre faktorer, der påvirker kvaliteten af lyden – f.eks. dets drivers.

Når du skal vurdere lydkvaliteten, som et givent headset kan levere, skal du særligt se på de såkaldte bitrates. I denne forbindelse bør det nævnes, at der ikke skal lægges skjul på, at en kablet forbindelse understøtter bitrates bedre end en trådløs forbindelse. Det store spørgsmål er dog, om det reelt set er nødvendigt med høje bitrates, når du skal game.

Digital lyd vil sjældent toppe bitrates, der ikke er understøttet af en trådløs forbindelse. Derfor vil det også kun være nødvendigt med en kablet forbindelse, hvis du skal høre digital lyd af meget høj kvalitet. Er der tale om lyden fra et spil, så er det sjældent, at du vil kunne høre forskel. Signalkomprimeringen er i dag meget lav på de trådløse forbindelser.

Kabel kan være til besvær

Der skal ikke være nogen tvivl om, at et kabel fra dit headset kan være til besvær. Du har nemlig et mere begrænset bevægelsesområde, men du skal til gengæld ikke tænke på, at der er et batteri, der skal lades op. Du skal derfor være klar på, at du i hvert fald et par gange om ugen skal lade dit headset op, hvis du vælger at investere i ét trådløst ét.

Når du står over for at skulle vælge mellem et kablet eller et trådløst headset, så er det også en god idé, at du tager prisen med i din betragtning. Et headset med trådløs teknologi vil være dyrere end modeller med en alm. kablet forbindelse. Du kan derfor få kvalitet til færre penge ved at vælge et kablet headset, men du begrænser dine muligheder.

Åbent eller lukket headset til gaming?

Noget helt andet, som du også skal tage hensyn til, når du skal købet et gaming headset er, om der er tale om et åbent eller lukket headset. Der er nemlig forskel på den lydoplevelse, du får, alt afhængigt af, om det skal være et åbent eller lukket headset. Det kan oven i købet også være svært at vurdere, hvorvidt du skal vælge den ene eller anden type.

Derfor er det også vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvad et åbent headset er og hvad et lukket headset kan byde på. Der er nogle stor forskel på dem, hvis det er afgørende information, da du ellers ikke kan være sikker på, at du reelt set ender med at vælge den rette type headset. Heldigvis kan du blive klogere på begge typer gaming headset herunder.

Åbent gaming headset

Vælger du et åbent gaming headset, så får du et headset, der er designet til at give et realistisk miljø for dine spiloplevelser. Du vil kunne høre omgivelserne omkring og det åbne design betyder, at der også er god luftcirkulation. Derfor er det også et oplagt valg, hvis du ikke spiller i miljøer, hvor der kan være meget støj omkring dig, når du spiller.

Lukket gaming headset

Hvis du i stedet vælger et lukket headset, så får du et headset, der er designet til at give dig et mere isoleret miljø, som giver den bedste og mest ultimative spiloplevelse. Det er samtidig også et design, der giver dig mulighed for at lukke helt af for omverdenen, så du i stedet kan lægge fokus på dit gaming. Derfor egner det sig også til mere støjende miljøer.

Gaming Headset Test – Find det bedste gamer headset
5 (100%) 1 bedømmelser