Bedømmelse
Razer DeathAdder Elite er en ergonomisk mus, der er blandt det ypperste inden for gaming muse.
Fordele
- Et yderst komfortabel og ergonomisk greb
- Velfungerende og intuitiv software (Synapse)
- Alsidig præstation i alle typer spil
- Mange indstillingsmuligheder ift. DPI og tracking
Ulemper
- Størrelsen vil ikke falde i alles smag
- Ikke megen udvikling de sidste par år
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
499 DKK | Se produkt | |
531 DKK | Se produkt |
Fandtes der en royal familie inden for gaming muse, ville Razer DeathAdder – uden tvivl – være familiens konge. Den har været at finde på markedet i mere end 10 år (den første version blev lanceret i slutningen af 2006). Det har været det foretrukne våben for et hav af professionelle gamere og streamere over de seneste år – og det har ikke ændret sig.
Det er en mus, der har set det meste. Det inkluderer alt fra episke sejre på nogle af de største scener inden for eSport til den ydmyg begyndelse af en ny karriere inden for gaming. Den nye Razer Deathadder Elite er seneste skud på sammen i serien, og er udstyret med en modificeret 3389-sensor og Razers Omron-swithces samt det unikke DeathAdder-design.
Form og finish
DeathAdder Elite byder på et ergonomisk design, men er dog ikke en aggressiv ergonomisk mus. Det er nemlig muligt at holde den i et bredt spektrum af greb (afhængigt af størrelsen på din hånd), hvorfor den ikke tvinge din hånd til at have en bestemt position, som det er tilfældet med nogle af de muse, der har et mere aggressiv fokus på ergonomi.
Musen har en god størrelse og form, der passer til de flestes hænder og håndstørrelse. Har du meget små hænder, er denne mus dog ikke det bedste valg. Har du hænder, der er i en relativt normal størrelse, vil du opleve, at det er én af de mest komfortable muse til gaming på markedet. Derfor kan den bruges i mange timer uden der opstår ømhed.
Razer DeathAdder Elite er udstyret med en matsort belægning og gummi på hver side af musen. Det er en klar fordel, da det er med til at bibeholde et godt greb på musen. Det gør sig endda gældende, selvom du har en tendens til at svede en del, når spillet spidser til. Hverken den føromtalte belægning eller gummi på siderne, vil føles ulækkert efter lang tid.
Det er ikke alle, der tiltales af gummibelægningen på siderne, hvorfor det er en smagssag, hvorvidt det er noget for dig. På den ene side er der dertil placeret to knapper. De er placeret, så de er nemme at komme til. Det samme gør sig i øvrigt gældende for de to DPI-knapper, der sidder ovenpå musen. Både form og knapper højner derfor komforten.
Knapper og musehjul
Razer har indgået et stærkt samarbejde med Omron og i fællesskab har de skabt Razers egne, unikke switches – dem kalder de selv for Razer Mechanical Mouse Switches. De er designet til at sikre en optimal responstid, når du spiller, men de samtidig også har en længere levetid end andre switches. Ifølge Razer lyder levetiden på hele 50 millioner klik.
Det betyder, at det er en mus, du kan bruge i mange, mange år inden knapper er nedslidte. Ikke nok med det, så er det også behagelig og intuitive knapper. Du kan ikke mærke den store forskel mellem Omron- og Razer-switches, men det er ikke nødvendigvis en skidt ting; Omron er nemlig kendt for at udvikle de absolut bedste switches på markedet.
Venstre og højre museknap føles og lyder ens. De kan begge bryste sig af en god, taktil følelse, når de trykkes ned. Du vil derfor ikke være i tvivl om, hvorvidt du har trykket knappen ned eller ej. Det er ikke de letteste knapper på markedet, men det er kun en fordel. Du kan føle dem og du skal trykke lidt, inden de aktiveres, og det sikre igen, at du ikke tvivler.
Musehjulet er blevet udstyret med små knopper, der er udviklet til at øge grebet, og det klarer de til fulde. Hjulet virker uden problemer og har en god balance mellem klart definerbare trin og en flydende bevægelse. Derfor er det også ét af de bedste på markedet. Du skal ikke frygte for, hvorvidt du mister grebet, hvis du eksempelvis skal scope ind eller ud.
Knapperne på siden er desuden også helt fantastiske. De har en meget klar og taktil respons, når de trykkes ned. I modsætning til mange andre sideknapper, så føles de faktisk mere som reelle knapper og som en del af musen. Det er tydeligt at mærke, at de har været tænkt ind i designprocessen fra start, og ikke først er blevet tilføjet i slutningen.
Kvalitet og kabel
Razer er ikke just nye på markedet. Tværtimod, så har du været aktive i rigtig mange år. Derfor er det også kun logisk at vi forvente, at de er i stand til at levere en mus, der er intet mindre end perfekt, når det kommer til kvaliteten. Det har DeathAdder Elite bestået med kryds og slange, da der ikke er løse dele eller andre tegn på at kvaliteten skulle halte.
Det medfølgende kabel til DeathAdder Elite er et såkaldt flettet kabel, men det er på ingen måde stift eller uhåndterligt. Faktisk er det ét af de mest fleksible kabler af sin kaliber. På trods af, at det er et kabel, der ikke helt kan hamle op med fleksibilitet på nogle af de nærmest snørebåndslignende kabler, der nyligt er lanceret, så er det dog fortsat et godt kabel.
Ydeevne og sensor
Razer har valgt at udstyre deres DeathAdder med deres egen version af 3389-sensoren. Den kan skrues helt op til 16.000 DPI, hvis dette ønskes. Det er dog kun ganske få, der rent faktisk spiller med så høj en DPI-indstilling. Ikke desto mindre, så er det dog en anerkendt og prisvindende sensor, hvorfor du ikke bør forvente andet end ren og skær perfektion.
Der opstår ikke nogle problemer, når musen er i brug. Sensoren er i stand til at opfatte og tracke alle bevægelser, uden udjævning, rysten eller andet nonsens. Det er rart, at vi er trådt ind i en æra, hvor stor set alle nye, velrenommerede gaming muse er udstyret med en fejlfri sensor, og denne samling af muse tilslutte DeathAdder Elite sig uden problemer.
Én ting, der er værd at notere sig er, at hvis du skal have det maksimale ud af denne mus, så skal du installere Razers Synapse-software. Årsagen til dette, er at de trin, du kan indstille DPI’en til uden denne software er de følgende: 800, 1.800, 4.500, 9.800 og 16.000. Det virker besynderligt, da en seriøs gamer aldrig ville spille med højere end 4.500 DPI.
Derfor havde det fungeret bedre, hvis musen DPI-trin kunne indstille som følgende: 400, 800, 1.600, 3.200 osv., som er nogle af de mest populære DPI-indstillinger. Det er dog blot en mindre barriere, eftersom du kan indstille alt efter eget ønske via Razer Synapse, som oven i købet er nemt at bruge. Du skal derfor ikke frygte et fåtal af indstillingsmuligheder.
Ved hjælp af den førnævnte software, kan du ligeledes nemt indstille macroer, kalibrere sensoren, så den virker sublimt med det underlag, musen skal glide på, og samtidig er det også muligt at skifte farven på musens RGB-lys, hvis det er noget, du går op i. Derfor er det også et stykke software, du bør installere, uanset om du vil indstille DPI’en eller ej.
Greb
Razer DeathAdder Elite er hverken en stor eller lille mus – den ligger et godt sted derimellem, og har derfor en god størrelse. Den kan dertil bryste sig af et ergonomisk, der dog fortsat tillader dig at bruge et væld af forskellige greb. Det er derfor også en gamer mus, som langt de fleste kan spille med, uanset deres præferencer ift. greb og ergonomi.
Selve formen af DeathAdder-musen har ikke forandret sig synderligt meget over de seneste år. Derfor er der også en god sandsynlighed for, at du allerede har prøvet at holde denne mus før. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det er én af de mest komfortable muse til gaming på markedet – og derfor er det også én af de mest populære gamer muse.
Konklusion
Der skal ikke være nogen tvivl om, at Razer DeathAdder Elite er blandt den royale familie inden for gaming muse. Hvorvidt det er den absolutte konge er noget, der hovedsageligt afhænger af dine personlige præferencer. Hvis du er typen, der er glad for formen af denne mus og de funktioner, der er integreret, så er det bestemt et oplagt valg af mus.
Det er selvfølgelig en skam, at Razer har valgt at inddele trinene for DPI på musen på en underlig måde, men det kan du hurtigt løse via Synapse, som du bør installere under alle omstændigheder. Det ville heller ikke skade, hvis der blev fjernet et par gram fra vægten, så den kunne flyde bedre over skrivebordet, men det er langt fra en komplikation.
Med DeathAdder Elite er du garanteret en mus, der kan levere en fejlfri ydeevne i spil, som har en lækker klikkeoplevelse og et meget fleksibelt kabel, der ikke er til gene overhovedet. At serien har været på markedet i så mange år er blot et bevis på, at den er eftertragtet og et yderst populært valg – og det sker ikke, hvis den ikke har noget unik at byde på.