Bedømmelse
Et fornemt gamer headset til det lave budget, men konkurrenterne har bedre lydkvalitet
Fordele
- Et energisk og Razer-kendetegnet design
- Understøtter alle PC’er, konsoller og enheder
- Ikke så stort og nemt at transportere
- Godkendt lydkvalitet til den lave pris
Ulemper
- Plastik og materialevalget virker lidt billigt
- Komforten kunne godt klare en forbedring
- Mangel på mere præcis kontrol af volume
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
398 DKK | Se produkt | |
449 DKK | Se produkt |
Du kan finde gamer headsets i mange prisklasser. I den lave prisklasse er der stor forskel på kvalitet. Du får ikke det bedste af det bedste, hvorfor der er aspekter, du er nødsaget til at gå på kompromis med. Dette gør sig også gældende for Razer Electra V2. Headsettet fungerer fint og kan bruges til mange enheder, men lydkvaliteten er ikke på sit højeste.
Det ændrer dog ikke på, at Electra V2 er en opgradering i forhold til tidligere headsets fra Razer i denne prisklasse. Nogle af dets designelementer er moderne og avancerede, og findes end ikke på dyrere headsets. Dog er et headsets primære formål at levere god lyd, og det er ikke den bedste lydoplevelse, du får. På den anden side koster det også kun 300-400 DKK.
Design
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Razer Electra V2 både ligner og føles som et langt dyrere headset. Det er udført i en blanding af plastik og metal, og det ser ikke blot godt ud, men sikrer også en vis holdbarhed. Det vigtigste er dog, at designet tillader at indstille den polstrede bøjle, der holdes af fire tynde stålwire, som indstiller sig automatisk.
Mikrofonen kunne også sagtens være at finde på et dyrere headset. Mikrofonen er nemlig placeret på enden af en fleksibel metalarm, som nemt og enkelt kan fjernes. Du kan derfor enten flytte den væk eller helt fjerne den, hvis den ikke er i brug og du føler, den er til irritation. Ét af de steder, du mærker den lave pris er på bagsiden af venstre hørebøf.
På venstre hørebøf finder du nemlig en knap til at mute din mikrofon. Den virker fint, men du finder dog også en volumeknap. Den fungerer ikke helt så godt som din mute-knap. Den fungerer ikke sammen med den interne lyd på din PC, og du kan ikke flytte den synderligt meget. Derfor rammer du altid en høj eller en lav volumen – eller helt får slukket.
Det er heller ikke helt så intuitivt at skulle tilkoble et 3.5-millimeter kabel til den inkluderede splitter, som bruges til PC-gaming. Årsagen til dette er, at headsettets input til et 3.5-millimeter kabel er placeret ved en 90 graders vinkel. Det er en god løsning, hvis du skal bruge det til en smartphone, men ikke så smart med en splitter eller med en controller.
Komfort
Selve bøjlen på Electra V2 er ikke helt så komfortabel som på nogle af de dyrere modeller fra eksempelvis Razer eller SteelSeries. Den føles en kende tungere og kraftigere, og der er heller ikke nogen måde hvorpå du enten kan stramme eller løsne den, hvis du føler, at headsettet sidder en kende højt eller lavt på dine øre – og det er bestemt en skam!
Det betyder dog ikke, at det ikke er rart at have Electra V2 på, for det er det. Selve hørebøfferne er polstret og betrukket med læder, hvilket betyder, at du sagtens kan have det på i flere timer uden problemer. Det er dog næppe et headset, der skal bruges, hvis du er professionel eSport-spiller, der træner 10 timer om dagen – så komfortabelt er det dog ikke.
Gaming
Det er et headset, der er skabt til gaming. Derfor er det også her, det skal gøre si bemærket. Du kan derfor sagtens høre fjender bag dig i Overwatch eller CS:GO, skud fra Terran-hære i StarCraft eller de høje råb fra orkerne i Middle-Earth: Shadow of War. Headsettet har dog ikke den bedste balance mellem musik og snak, som godt kan skabe lidt problemer.
Når du bruger Electra V2, skal du ikke være bange for, at du ikke kan høre det hele tydeligt i dit spil, men du skal dog være opmærksom på, at der ikke er nogen form for umiddelbarhed eller markant livskraft til lyden. Den er mere flad og ensartet, hvorfor lydprofilen godt kan virke en kende kedelig i Razer Electra V2, men det er ikke alle, der går op i dette.
Funktioner
I og med, at det er et headset, der blot skal tilsluttes via et almindeligt 3.5-millimeter kabel, så er der ikke noget software, du skal installere – det er derimod blot plug’n’-play. Det er i hvert fald sådan det forholder sig i teorien. I praksis forholder det sig lidt anderledes, da Razer tilbyder software kaldet Razer Surround, som også er en del af deres Synopse-program.
Det er software, der er blevet udviklet til at kunne imitere følelsen af ægte Surround Sound i ethvert almindeligt stereo-headset. Du får ikke den samme effekt, som et 5.1 eller 7.1 Surround Sound-headset, men det virker dog ganske fint, og derfor kan du også forvente, at du får lyd, der er både mere afrundet, retningsbestemt og medrivende end normalt.
Mikrofonen på headsettet, der både ser fint ud og fungerer fint, har en godkendt lyd. Den kan opfange lyd fra et bredt spektrum af positioner, og din stemme vil blive opfanget ganske højt, men dog ikke uden, at baggrundsstøj og anden støj opfanges også. Det kan sagtens bruges til den casual gamer, men frarådes dog i forbindelse med mere intens brug.
Musik
Hvis du gerne vil have et headset, du også kan have med ud af huset, hvis du f.eks. skal høre musik på farten, så er Razer Electra V2 næppe det rette valg. På trods af, at det har en mikrofon, der kan fjernes og et 3.5-millimeter kabel, så er det ikke skabt til at lytte til musik. Det kan også godt mærke, da det får nærmest alt musik til at virke både bleg og livløs.
Balancen mellem instrumenter og vokal favoriserer altid nærmest det førstnævnte, og det skal selvfølgelig ikke være tilfældet, når du lytter til musik. Dertil vil du også hurtigt finde ud af, at det lyder som om at vokalen kommer fra en overfyldt bar i stedet for en majestætisk musikhal. Du kan sagtens lytte til musik med headsettet, men det er ikke vildt.
Konklusion
Forhandler | Pris | Information |
---|---|---|
398 DKK | Se produkt | |
449 DKK | Se produkt |
Tager du prisen på dette headset med i betragtningen, så er det faktisk et udmærket headset. Det kan sagtens bruges som et gamer headset, hvis ikke, du spiller specielt mange timer hver dag. Det er også værd at notere sig, at det gør sig bemærket ved at have en række interessante designelementer, som du faktisk ikke engang finder på dyrere headsets.
Du skal dog være klar over, at du er nødt til at gå på kompromis med kvaliteten af lyden, hvilket gør sig gældende i forhold til både musik og spil. Det er ikke noget, der kommer til at gå dig på nerverne, men det er dog heller ikke noget, du kommer til at nyde, hvis du har prøvet bedre headsets. Derfor handler det også meget om dine egne præferencer.
Der er mange gamere, der er afsindigt glade for Razer og deres udstyr. Hvis du er én af dem, der sværger til Razer og gerne vil investere i et nyt gamer headset, der ikke er alt for dyrt, så er det værd at se nærmere på Electra V2. Der er dog også andre alternativer, som eksempelvis inkluderer HyperX Cloud Stinger, der kan fås i den samme prisklasse.